„Pentru prima dată de la apariţia epidemiei, toate restricţiile din interiorul teritoriului israelian vor fi ridicate, începând cu 1 iunie”, a anunțat Ministerul sănătăţii israelian într-un comunicat.

Cu toate astea, restricţiile impuse turiştilor care intră în Israel vor rămâne în vigoare, autoritățile luând în considerare chiar să le înăsprească, pentru a evita răspândirea noilor tulpini ale COVID pe teritoriul israelian.

Israelul a înregistrat la apogeul pandemiei circa 10.000 de noi bolnavi pe zi. Acum însă, Ministerul Sănătăţii a raportat 12 cazuri în ultimele 24 de ore.

În total, Israelul a a înregistrat 839.319 cazuri de contaminare, dintre care 6.404 decese.

55% din populație s-a vaccinat împotriva COVID

Israelul a început campania de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie, în baza unui acord semnat cu compania Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze statului evreu, în schimbul unor date despre efectele vaccinării în această ţară, care dispune de bănci de date medicale digitale despre populaţie.

Până acum, mai mult de 5 din cele 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au primit două doze din vaccinul Pfizer.

Numărul scăzut de contaminări a făcut ca autoritățile să redeschidă restaurantele, barurile şi sălile de sport într-o primă etapă, dar numai pentru persoanele cu „paşaport verde”, adică cele vaccinate sau vindecate de boală.

Masca de protecție în Israle nu mai e obligatorie în spațiile deschise de la mijlocul lunii aprilie, dar a rămas în vigoare în transportul public şi în spaţiile închise.

Potrivit noilor recomandări ale Ministerului Sănătăţii, întreaga populaţie, inclusiv persoanelor nevaccinate, vor putea intra oriunde, însă purtatul măştii va rămâne, într-o primă etapă, obligatoriu în spaţiile închise.

 
 

Urmărește-ne pe Google News