Un astfel de apel la numărul de urgență a fost făcut zilele trecute, de o femeie din municipiul Botoșani care a cerut intervenţia unei ambulanţe, pe motiv că se simte rău, după ce a fost atacată de o căpuşă. Pacienta a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, însă cadrele medicale nu au avut ce trata, pentru că femeia în vârstă de 28 de ani nu avea nimic.

Medicii i-au explicat acesteia că nu riscă nimic, mai ales că insecta nu rămăsese prinsă în ţesutul ei. Femeia le-a explicat apoi şi de ce a vrut tratament imediat şi de ce a sunat la 112, deşi putea veni singură la spital, locuind în apropiere. ”A spus că a văzut la televizor că, imediat cum este muşcată de o căpuşă, o persoană trebuie să sune la 112. A început să ţipe că ea este în stare gravă şi noi o ignorăm”, a povestit un cadru medical din UPU.

Soţul femeii le-a adus cadrelor medicale şi căpuşa pentru a-i face poze, însă medicii de gardă i-au explicat acestuia că nu au ce face cu insecta şi l-au asigurat că soţia lui nu a păţit nimic. Nemulţumită de modul în care a fost tratată, femeia a depus reclamaţii la conducerea spitalului.

Mușcăturile care, de fapt, erau… coșuri

”Noi nu spunem ca oamenii să nu vină la urgenţe, dar totuşi nu strică uneori să cântărească de două ori înainte de a chema o ambulanţă, mai ales de la două străzi de spital. I s-a spus că în acel timp un om putea să cadă pe stradă, să i se facă rău, iar acel echipaj SMURD ar fi putut fi ultimul disponibil. Care o transporta pentru o muşcătură de căpuşă”, a spus un medic din cadrul UPU.

În urmă cu câteva zile, la UPU a ajuns şi o altă femeie dintr-o localitate din judeţ. Aceasta le-a povestit cadrelor medicale că a fost la iarbă verde în weekend şi apoi, când a ajuns acasă, a descoperit cinci umflături mici pe spate. S-a speriat că ar putea fi vorba de mușcături de căpușe și a plecat la spital. medicii au liniștit-o însă, explicându-i că mușcăturile erau, în realitate, coşuri.

Urmărește-ne pe Google News