”În urma acestui cutremur, la dispeceratul Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cpt. Dumitru Croitoru al județului Sibiu nu au fost semnalate victime sau pagube materiale. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cpt. Dumitru Croitoru al județului Sibiu, recomandă cetățenilor, ca în situații de urgență, să apeleze numărul unic de urgență 112”, se arată în comunicatul ISU Sibiu.
De asemenea, se reamintește lista de sfaturi în caz de cutremur: ”Amintim că atunci când declanșează un cutremur, este important să vă păstrați calmul și să liniștiți persoanele din jur.
Protejați-vă sub tocul ușii sub o grindă, lângă un perete de rezistență sau adoptați o poziție ghemuit, acoperit și susținut de un obiect solid.
Dacă vă aflați în interiorul unei clădiri, nu ieșiți, și nu fugiți pe scări! Nu utilizați liftul !
Comportament după cutremur
Evacuarea din clădiri
Clădirile trebuie părăsite calm, fără a lua lucruri inutile, iar drumul spre ieșire trebuie verificat cu grijă, pentru a evita expunerea la pericole. Pentru orice eventualitate, trebuie prevenită rănirea provocată de căderea unor tencuieli, cărămizi, etc. la ieșirea din clădire, utilizând o cască de protecție sau, în lipsa acesteia, un scaun (taburet) ori alt obiect protector (geantă, ghiozdan, cărți groase, etc.).
Dacă la ieșire ușile sunt blocate, trebuie să se acționeze fără panică pentru deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deblocate, se recomandă spargerea geamului, curățirea ramei și a zonei de cioburi, utilizând un scaun, o vază, etc. șievacuarea prin golul astfel creat.
Persoanele rănite
În cazul în care, în urma unui cutremur sunt persoane rănite, acestea trebuie să fie eliberate din locurile unde au rămas prinse și să li se acorde primul ajutor. Răniții grav nu trebuie mișcați decât dacă sunt în pericol imediat de a fi răniți suplimentar din alte cauze, până la acordarea unui ajutor sanitar-medical calificat. În caz contrar, starea răniților ar putea fi agravată de manevrarea necorespunzătoare. De asemenea, persoanele în putere trebuie să se îngrijească de siguranța copiilor, bolnavilor, bătrânilor și să acorde tot sprijinul echipelor de salvare.
Utilizarea telefoanelor
Telefonul nu trebuie utilizat decât pentru apeluri către serviciile de urgență, în cazuri justificate, pentru a nu bloca circuitele telefonice”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News