Potrivit lui Tajani, grupul politic al lui Meloni din Parlamentul European (PE), Conservatori şi Reformişti Europeni (ECR), ar trebui să ia locul Verzilor în viitoarea majoritate a forului legislativ al Uniunii Europene (UE).

Antonio Tajani, care conduce Forza Italia, fosta formațiune politică a lui Silvio Berlusconi, a făcut aceste remarci pe fondul informaţiilor precum că unele ţări au fost „şocate” de presupuse tentative franceze şi germane de a o izola pe Meloni în discuţiile postelectorale vizând distribuirea posturilor de conducere din UE.

„Nu am fost prezent ieri (luni – n.r.) la întâlnirea de la Bruxelles, dar cu siguranţă există întotdeauna o încercare din partea unor forţe care au pierdut alegerile să-şi impună opţiunile, să impună legea perdantului”, a comentat Tajani, referindu-se la preşedintele francez Emmanuel Macron, care a obţinut jumătate din voturile formaţiunii Adunarea Naţională (RN, de extremă-dreapta) şi a reacţionat convocând alegeri anticipate, şi la cancelarul german Olaf Scholz, al cărui Partid Social Democrat (de centru-stânga) a pierdut şi locul al doilea, după CDU (conservatori, de centru-dreapta), în favoarea formaţiunii Alternativa pentru Germania (de extremă-dreapta).

„Nu se poate încerca schimbarea rezultatului alegerilor şi a voinţei cetăţenilor cu operaţiuni de palat. Trebuie să se ţină cont de rezultatul alegerilor, porţile majorităţii trebuie deschise faţă de ECR, nu faţă de Verzi”, a insistat şeful diplomaţiei italiene. 

Urmărește-ne pe Google News