Camera inferioară a parlamentului de la Roma a adoptat o moțiune care prevede că tratamentul ar trebui să fie consensual, reversibil și cu scopul de a reduce riscul de recidivă. Partidul de dreapta Liga, care face parte din coaliția de guvernare a premierului Giorgia Meloni, a înaintat moțiunea.

„Toleranță zero față de violatori și pedofili”

Conform propunerilor Ligii, agresorii sexuali condamnați ar putea primi o pedeapsă cu suspendare în schimbul unui tratament de blocare hormonală.

Matteo Salvini, liderul formațiunii Liga, a salutat vestea, scriind pe X: „Victorie pentru Liga! … Bine. Încă un pas important înainte pentru lupta noastră istorică pentru dreptate și bun simț: toleranță zero față de violatori și pedofili”.

Totuși, partidele din opoziție au numit propunerile „extremiste”, arătând că ar „încălca umanitatea și justiția”.

În ce constă castrarea chimică

Castrarea chimică constă în administrarea de medicamente bazate pe compuși chimici sau de hormoni sintetici cu scopul de a îndepărta interesul sexual și pentru a face imposibil actul sexual. Este permisă în Rusia și Polonia, dar și în unele state americane pentru anumite infracțiuni.

Actualul ministru italian al Justiției, Carlo Nordio, s-a opus unor propuneri similare în 2019, înainte de a intra în guvern, spunând că astfel de lucruri sunt similare cu „o întoarcere la epoca medievală”.

Urmărește-ne pe Google News