Conform Agerpres, una dintre noile măsuri prevede ca migranţii ilegali aflaţi în aşteptarea repatrierii să poată fi ţinuţi în detenţie până la 18 luni, faţă de 3 luni, cât e în prezent.
Totodată, executivul italian va aproba crearea mai multor centre de detenţie în zone izolate.
În paralel cu adoptarea noilor măsuri, premierul italian Giorgia Meloni, care promisese anul trecut, la învestirea sa, să reducă imigraţia ilegală, a reluat apelul pentru o misiune imediată a UE, care să blocheze ambarcațiunile cu migranți.
Peste 127.000 de migranţi au sosit în Italia în acest an până acum, număr aproape dublu faţă de perioada similară a anului 2022.
Peste 120 de bărci au ajuns în Lampedusa în 24 de ore
Lampedusa, care este mai aproape de Africa de Nord decât de partea continentală a Italiei, este de mult timp ținta migranților ilegali și a traficanților de persoane.
Săptămâna trecută, peste 120 de ambarcațiuni mici au sosit în Lampedusa în decurs de aproximativ 24 de ore, ridicând numărul persoanelor aflate în centrul de primire local la 7.000 de persoane, la un moment dat. Numărul este de 15 ori mai mare decât capacitatea centrului și depășește chiar și populația insulei.
Având în vedere că Tunisia este acum principala rampă de lansare spre Europa, Lampedusa primește în prezent aproximativ 70% din toți migranții care ajung în Italia, a declarat Flavio Di Giacomo, purtător de cuvânt al biroului mediteraneean al Organizației Internaționale pentru Migrație.
La bordul ambarcațiunilor care sosesc în Lampedusa din Tunisia se află cetățeni din diferite țări africane, printre care Coasta de Fildeș, Guineea, Camerun, Burkina Faso, Mali și Tunisia.
Vasil93 • 19.09.2023, 21:17
Ok,totusi sunt fratii nostri latini,sa vina in Romania ca sunt bine primiti!Facem si Alianta Latina,fara Iohannis!
Aura1 • 19.09.2023, 06:43
Greu de gestionat acest exod, nu știu ce soluții vor adopta cei din UE.