„Războiul nu se va încheia, doamnă candidat”, i-a transmis Itamar Ben Gvir posibilei candidate a Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din SUA, printr-un mesaj pe rețeaua X.

Aceasta nu a fost singura reacție dură din partea unui ministru israelian.

„Harris a dezvăluit lumii ceea ce eu am spus de săptămâni întregi. Acordul ar implica de fapt să ne predăm lui Sinwar (liderul grupării islamiste palestiniene în Gaza, Yahya Sinwar – n.r.), o încheiere a războiului care ar permite Hamas să se redreseze şi o abandonare a ostaticilor. Nu putem cădea în această capcană”, a spus și ministrul de finanţe Bezalel Smotrich, tot într-un mesaj pe platforma X.

„Tocmai i-am spus premierului Netanyahu că este timpul ca acordul să fie încheiat. Aşa că tuturor celor care au cerut încetarea focului şi tânjesc după pace, vă spun că vă văd şi vă aud. Haideţi să încheiem acordul pentru a obţine o încetare a focului şi a pune capăt războiului”, este mesajul transmis de Kamala Harris care a stârnit furia oficialilor israelieni.

Reprezentanții partidelor de extremă dreapta care fac parte din guvernul israelian nu doresc oprirea ofensivei din Fâșia Gaza și au amenințat cu ieșirea din coaliție dacă Benjamin Netanyahu va semna un armistițiu cu Hamas.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News