Prima regulă pentru siguranţa lor financiară şi nu numai este că nu trebuie să plătească ratele la dezvoltatorii imobiliari. Cu toate că aceştia nu reprezintă bănci sau alte instituţii de creditare, aceştia îşi alocă „dreptul” de a stabili valoarea ratelor la dezvoltator, deoarece nu trebuie să respecte normele BNR de reglementare a dobânzilor. Astfel, cumpărătorii vor ajunge să plătească şi cu până la 40% mai mult faţă de valoarea locuinţei până la final.
Atenţie la dezvoltatorii imobiliari care amână transferul de proprietate al imobilelor! Aceştia reuşesc să amâne transferul de proprietate al imobilelor, până ce toate aceste rate la dezvoltator sunt plătite. În cazul falimentului dezvoltatorilor înainte ca un cumpărător să primească dreptul de proprietate asupra locuinţei, cumpărătorul trebuie să se aştepte la probleme ulterioare cu instituţiile de credit.
Dezvoltatorii imobiliari pot trece o mulţime de clauze avantajoase pentru ei în contractul de vânzare-cumpărare. Pentru că ei nu trebuie să respecte normele de creditare reglementate de BNR, dezvoltatorii îşi alocă dreptul de a include tot felul de clauze în contractele de vânzare-cumpărare pentru rate la dezvoltator, inclusiv cazurile de rezoluţiune, plata de penalităţi sau orice alte obligaţii conexe ale cumpărătorilor.
Conform dezvoltatorimobiliar.ro, acest aspect este cu atât mai delicat pentru cumpărători dacă aceştia vor primi transferul de proprietate asupra imobilului după plata tuturor acestor rate la dezvoltator. În aceste condiţii, dacă apar unele probleme şi ei nu-şi pot achita ratele la timp, dezvoltatorul va avea mâna liberă să aplice ceea ce este stipulat în contractul de vânzare-cumpărare.
Citeşte şi: Vezi CARE PRIMĂRIE DIN ŢARĂ are CELE MAI MULTE BLOCURI REABILITATE TERMIC!
Plan diabolic al Primăriei! O veste cumplită pentru chiriaşii ANL