Atănăsoaei a precizat că a trimis Senatului propunerile de modificare a Legii câinilor fără stăpân, ca urmare a argumentelor Curţii Constituţionale, care a decis că anumite prevederi din actul normativ sunt neconstituţionale. Conform propunerii de modificare a articolului din Legea câinilor fără stăpân adusă de Prefectura Capitalei, după decizia Curţii Constituţionale, câinii cazaţi în adăposturi ar putea fi eutanasiaţi doar dacă sunt diagnosticaţi cu boli grave, transmisibile la om, boli incurabile sau sunt agresivi.
„Nu are calitatea legală să depună amendamente la o lege în Parlament (prefectul este doar reprezentantul Guvernului în teritoriu), dar depune amendamente în Senat la legea pentru câini, PL 912/2007, erijându-se iarăşi în specialist”, se arată în comunicatul trimis ziarului Libertatea de către Asociaţia Cuţu-Cuţu.
Reprezentanţii Asociaţiei Cuţu-Cuţu au mai atras atenţia şi asupra faptului că România nu are specialişti care pot confirma dacă un câine este agresiv. „Mai propune d-l prefect „ca să fie omorâţi toţi câinii agresivi”, încălcându-se legea 9/2008. Noi nu avem „etologi” (specialişti în comportamentul animalelor) în România care să se pronunţe dacă sunt agresivi sau nu. Oricine poate depune o cerere ca să se ia câinii „agresivi” din faţa casei, fără a fi însă agresivi. Cine verifică? Adeseori hingherii se duc la reclamaţii şi iau câinii cei mai blânzi, căci stau uşor la prins şi nu îşi mai bat capul cu ceilalţi. Comportamentul agresiv este determinat şi de haita (mulţi nefiind agresivi în mod separat, ci numai împreună, luându-se unii după alţii precum nişte copii, mai uşor predispuşi „să facă prostii” în grup, decât separat. Noi dorim să se ia câinii care muşcă din stradă, dar să nu se ducă în lagărele de exterminare ale primăriei! Îi vrem în curţile oamenilor pe post de câini de pază sau în ţarcuri pe lângă bloc.”.