Vă avertizăm că urmează informații cu puternic impact emoțional!
Procurorii au suspectat că bărbatul ar putea fi medic ATI, deoarece avea asupra sa un ecuson cu această funcție. „În data de 16.08.2024, la ora 13:06, organele de poliție din cadrul secției 1 de poliție Brașov au fost sesizate cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, în vârstă de 53 de ani, a fost găsită în stare de inconștiență într-o toaletă publică din Piața Sfântul Ioan din municipiul Brașov. Aceasta, cel mai probabil, și-a administrat o perfuzie cu o substanță de uz medical”.
Medicul colonel Cristian Laurențiu Pleșa a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență Brașov pentru îngrijiri medicale, după care a fost transferat la Spitalul Militar din Brașov. În prezent, este conștient, dar nu a fost audiat încă de procurori, conform declarațiilor pentru sursa citată date de Anca Gheorghiu, prim procuror.
Iubitul „Doamnei cu coasa” e și el medic anestezist
Bărbatul de 53 de ani este iubitul doctoriței de la Spitalul Sf. Pantelimon care a fost arestată și căreia i se spunea în unitatea medicală „Doamna cu coasa”. El este medic anestezist la Spitalul Militar din București, iar vineri a fost dus la spital în stare gravă.
Numele doctorului Pleșa apare în referatul privind propunerea de arestare preventivă întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București pe numele celor două doctorițe de la Spitalul Sf. Pantelimon. El a fost interceptat în timp ce vorbea cu iubita lui, Maria Miron, poreclită „Doamna cu coasa” de colegii de la Spitalul „Sf. Pantelimon”.
În același timp, Ministerul Apărării Naționale a terminat verificările de la Spitalul Militar. Potrivit surselor Digi 24, anestezicul folosit de medicul de la spitalul Militar, iubitul doctoriței supranumite „Doamna cu coasa”, nu a fost luat din cadrul instituției medicale.
Două anesteziste de la Spitalul Sf. Pantelimon, arestate
Doctorițele Mirela Păiuș și Maria Miron de la Secţia ATI a Spitalului „Sfântul Pantelimon” au fost arestate preventiv pentru 30 de zile joi, 8 august. Ele fuseseră reținute miercuri pentru 24 de ore, fiind acuzate de procurori de omor calificat cu premeditare și tentativă de omor calificat.
Ancheta în acest caz a început în luna aprilie, după ce directorul de îngrijiri a sesizat conducerii spitalului că există informații provenite de la o asistentă că în perioada 4-7 aprilie în secția de ATI ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă de noradrenalină. Spitalul a anunțat apoi că în intervalul indicat în reclamaţie la secția ATI au murit 17 pacienţi.
Dacă ai gânduri suicidale sau cineva apropiat trece printr-o astfel de criză, poți apela unul dintre următoarele numere de telefon:
*Telverde Antisuicid: Pentru consiliere în situaţii de criză suicidară puteţi contacta Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului între orele 19.00 și 7.00, la numărul de telefon 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel naţional din orice reţea) sau oricând prin e-mail la sos@antisuicid.ro.
*Helpline DepreHUB: Pentru sprijin și prim ajutor psihologic puteți contacta hubul antidepresie, primul de acest fel din România, la numărul de telefon 037 445 6420 (apelabil gratuit la nivel național din orice rețea). Linia este deschisă nonstop.
În cazul în care simți că sinuciderea este iminentă, apelează de urgență 112.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Gogufarafrica • 19.08.2024, 14:59
***
Acest comentariu a fost moderat pentru: încalcă regulile site-ului.
Chircutz • 17.08.2024, 19:42
„... anestezicul folosit... nu a fost luată...”? Ei, nu, să mori tu? Vai mama ei limbă română! Merge și așa, nu? Adică... românește!
dr.jivago • 17.08.2024, 18:44
***
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.