Perioada de detenție se va calcula din momentul extrădării pe teritoriul Federației Ruse sau din momentul încarcerării acesteia în altă țară.

Văduva opozantului rus Aleksei Navalnîi a fost dată în urmărire națională.

Iulia Navalnaia a fost acuzată în temeiul părții 2 a art. 282.1 din Codul penal al Federației Ruse (participarea la o comunitate extremistă).

Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă o amendă între 300.000 și 600.000 de ruble (aproximativ 6.300 de euro), fie muncă forțată între 1 și 4 ani, sau închisoare de la 2 până la 6 ani.

După moartea lui Aleksei Navalnîi în detenție, Iulia Navalnaia a promis să ducă mai departe lupta principalului opozant al lui Vladimir Putin.

Văduva opozantului rus, care trăiește în străinătate din motive de securitate, a cerut, după alegerile prezidențiale din luna martie din Rusia, ca Occidentul să nu recunoască rezultatul scrutinului ce l-a dat câștigător pe Vladimir Putin, cu aproape 88 % din voturile exprimate.

Iulia Navalnaia a fost inclusă în luna aprilie de prestigioasa revistă americană Times pe lista celor mai influente 100 de persoane ale anului 2024.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News