„Ce rapiditate! Dacă ei se străduiesc atât de tare e pentru că Iulia Navalnaia a făcut totul cum trebuie”, a ironizat pe platforma X fosta purtătoare de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi, Kira Iarmîş, aflată şi ea în exil.

Justiţia rusă a anunţat marţi că Iulia Navalanaia, care locuieşte în străinătate, este vizată de un mandat de arestare pentru „participare la un grup extremist”.

Plasarea Iuliei Navalnaia în detenţie provizorie a fost pronunţată în absenţa ei de un tribunal moscovit.

După moartea lui Aleksei Navalnîi în circumstanţe neclare într-o închisoare din Arctica, în februarie 2024, Iulia Navalnaia a jurat să preia stindardul de la soţul său, inamicul numărul unu al lui Vladimir Putin.

Menţinând continuitatea mişcării lui Aleksei Navalnîi, ea i-a îndemnat pe susţinătorii opozantului să nu-şi piardă speranţa şi să denunţe regulat pe reţelele sociale puterea rusă şi soarta rezervată disidenţilor în Rusia.

Organizaţiile lui Navalnîi fuseseră clasate drept „extremiste” şi interzise în 2021 de justiţia rusă, iar mai mulţi dintre colaboratorii săi au fost de atunci condamnaţi la pedepse cu închisoarea.

Represiunea din ultimii ani din Rusia i-a aruncat pe aproape toţi opozanţii de anvergură în spatele gratiilor sau i-a determinat să se refugieze în străinătate.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News