Iulian Dumitrescu, aflat sub control judiciar și urmărit penal pentru corupție, a fost vizat marți, 30 iulie, de noi percheziții ale DNA în același dosar, deschis în februarie. Seara, DNA a anunțat că a extins urmărirea penală și pentru dare de mită. Iulian Dumitrescu și-a dat demisia azi, 1 august, de la șefia PNL Prahova.

Iulian Dumitrescu și-a dat în februarie demisia din funcțiile politice de prim-vicepreședinte al PNL și membru al Biroului Politic Național al PNL, după primele acuzații ale DNA. Apoi, la alegerile locale din 9 iunie, a pierdut și șefia CJ Prahova.

George Lazăr nu mai este președinte al PNL Neamț

De asemenea, și George Lazăr, ex-secretar de stat în Ministerul Energiei, a demisionat de la șefia PNL Neamț încă de miercuri, 31 iulie, au precizat sursele citate pentru Libertatea. Decizia a venit după ce DNA l-a acuzat pe 29 iulie de „folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

Concret, DNA l-a acuzat că, în septembrie 2022, și-a folosit influența pe care o avea asupra directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva pentru a-l convinge să păstreze în funcția de director al Direcției Silvice Neamț o persoană numită temporar în acest post.

Urmărește-ne pe Google News