Iuliana Marciuc adora mancarurile asiatice – nu intamplator si-a deschis un restaurant specific in Piata Alba Iulia din Bucuresti, intitulat chiar “Asia”. Iar dintre toate preparatele chinezesti, spune ca cel mai mult ii plac crevetii cu go-gi (niste seminte chinezesti care ajuta la intinerirea tenului).
Pentru acest fel de mancare aveti nevoie de 250 g creveti medii, 20 g bambus, doi morcovi, o mana de urechi de lemn (ciuperci chinezesti), 10 g go-gi si condimente (sare, piper alb). Bambusul si urechile de lemn se tin la inmuiat 15 minute. Intre timp, crevetii se dau intr-un clocot cu toate legumele. Se scurge apa si se trag la tigaie cu foarte putin ulei, preferabil de masline, procedura avand loc intr-un vas special numit york. La sfarsit se adauga semintele de go-gi.
Vedeta TVR spune ca toate ingredientele folosite pentru prepararea acestei delicatese se gasesc in magazine.