Izvorul cu leac impresionează călătorii prin priveliștea neobișnuită, deoarece aici există, în jgheabul apei, kilograme de monede ce strălucesc sub razele soarelui, în timp ce altele, dar și bancnote, au fost împrăștiate de vizitatori pe pământ în fața monumentului de la izvor.

În anul 2006, preotul Gheorghe Bisorca al satelor Ciungani și Prăvăleni, a sfințit monumentul ridicat în pădure, iar pe Izvorul cu leac, scrie zhd.ro, a fost sculptată Maria şi Pruncul Iisus, alături de inscripția:

„Cel ce ai izvorât apă din piatră şi ai curs pâraie din ape şi ai săturat poporu însetat, biecuvântează-ne pe noi”.

Pentru că au crezut că apa de aici are puteri binefăcătoare, mulți localnici și-au făcut obiceiul, de zeci de ani, de a lăsa câteva monede la izvor, de fiecare dată când se aprovizionează cu apă, tradișia fiind transmisă și la turiștii care ajung la Izvorul cu leac.

Ioan Manase parcurge deseori distanța de doi kilometri de la casa familiei sale din sat până la pădurea unde se află „Izvorul cu Leac, acesta susținând că apa de aici i-a vindecat nepoata.

„Apele sale au salvat viaţa nepoatei mele, atunci când avea mai puţin de un an. Se îmbolnăvise de o formă de pojar şi ajunsese în stare gravă, iar medicii n-au putut să o trateze. În dimineaţa Înălţării Domnului, înainte de răsăritul soarelui, mama ei a adus apă de la Izvorul cu leac şi a spălat-o, iar bubele i-au trecut şi, la scurt timp, s-a înzdrăvenit”, a povestit Ioan Manase, săteanul din Ciungani.

Sătenii au construit un foişor şi băncuţe în preajma Izvorului cu leac, iar pentru cei care îşi doresc să ia apă de aici dar nu au sticele, au lăsat lângă monument un sac cu sticle de plastic goale.

„Duhovnicul a copilărit în aceste ținuturi, în satul Căzănești, peste deal de izvorul nostru și de aceea cred că aceste locuri sunt binecuvântate”, spune Ioan Manase.

Sursa foto: zhd.ro

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News