„Vestea despre implozia submersibilului nu a fost cu siguranță o surpriză. Singurul scenariu care mi-a  putut veni în minte care ar putea explica asta a fost o implozie. Am urmărit aceste căutări, ştiind foarte bine că este zadarnic, sperând însă că greşesc”, a spus James Cameron, care a transmis condoleanțe familiilor celor aflați în submersabil.

Regizorul filmului „Titanic” a declarat pentru ABC News că a fost „uimit de asemănarea cu dezastrul de pe Titanic, unde căpitanul a fost avertizat în mod repetat despre gheață în fața navei sale și totuși a continuat cu viteză maximă într-un câmp de gheață”.

Regizorul canadian, în vârstă de 68 de ani, care și-a construit propriul submersibil, a criticat utilizarea de către OceanGate a unei carcase din fibră de carbon, numind-o „fundamental defectuoasă”.

„Mi s-a părut o idee îngrozitoare. Mi-aş fi dorit să fi vorbit, dar am presupus că cineva este mai deştept decât mine, pentru că nu am experimentat niciodată acea tehnologie, dar pur şi simplu suna rău”, a spus Cameron pentru Reuters.

Cauza imploziei Titanului nu a fost determinată, dar Cameron presupune că cei care au criticat proiectul au avut dreptate când au avertizat că o cocă din fibră de carbon şi titan ar permite delaminarea şi infilitrarea microscopică a apei, ducând la defecţiuni progresive în timp.

Cele cinci persoane aflate la bordul submersibilului Titan, dispărut duminică în Oceanul Atlantic, au murit, în urma unei implozii, a anunțat joi, 22 iunie, Paza de Coastă americană.

FOTO: Hepta

 
 

Urmărește-ne pe Google News