Oliver a descris furtul drept „o lovitură îndrăzneață de proporții șocante”.

El i-a îndemnat pe urmăritorii săi de pe Instagram să fie vigilenți dacă aud despre „camioane pline de brânză foarte fină” oferite „la preț redus”, adăugând că cheddarul ar fi valorat inițial în jur de 300.000 de lire sterline.

Cum a fost păcălit distribuitorul

Apelul vine după ce Neals Yard Dairy a declarat că a livrat peste 950 de roți de cheddar unui presupus distribuitor en-gros, care pretindea că reprezintă un mare retailer francez, înainte de a realiza că a fost înșelat.

Compania, un important distribuitor și retailer de brânzeturi artizanale britanice din Marea Britanie, a precizat că a plătit totuși producătorilor Hafod, Westcombe și Pitchfork, pentru ca aceștia să nu suporte costurile.

Neals Yard Dairy a adăugat că colaborează cu Poliția Metropolitană din Londra pentru a identifica făptașii.

Poliția încă investighează cazul

Poliția Metropolitană a declarat vineri într-un comunicat că investighează „un raport privind furtul unei cantități mari de brânză” de la magazinul din Londra.

„Cercetările sunt în desfășurare pentru a stabili circumstanțele”, a adăugat poliția, menționând că până acum nu au fost făcute arestări.

Brânzăria face apel la comercianții de brânzeturi din întreaga lume să-i contacteze dacă suspectează că le-a fost vândută brânza furată, în special cheddaruri acoperite cu pânză în format de 10 kg sau 24 kg, cu etichetele detașate.

Urmărește-ne pe Google News