„Soluția (cu acordul celorlalţi candidaţi şi posibilă prin absenţa candidaţilor de sex feminin din sală) pentru rezolvarea situației apărute a fost una de compromis, prin care s-a urmărit, în primul rând, interesul candidatului pentru finalizarea testului, dar şi respectarea metodologiei”, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Botoșani, care a demarat o anchetă internă după ce cazul a fost făcut public.

Instituția mai precizează că, potrivit regulamentului în vigoare, candidaților li se oferă înainte de examen un răgaz de 15 minute pentru a merge la toaletă, dar după aceea oricine iese din sală, pentru orice motiv, este obligat să predea lucrarea.

„Din momentul deschiderii plicului cu teste, niciun candidat nu mai poate intra sau ieși din sală decât dacă predă foaia de răspuns și semnează de predarea acesteia. Candidații au luat cunoștință despre această obligație, iar cu 15 minute înainte de începerea probei au fost asigurate condiţiile pentru satisfacerea nevoilor fiziologice, pentru a evita apariția unor astfel de situații neprevăzute în metodologia specifică”, se arată în comunicatul emis de Inspectorat.

Pentru că „astfel de situații” au apărut chiar și așa, Jandarmeria anunță că va schimba metodologia de concurs.

52 de candidați, repartizați în trei săli de clasă, au participat la concursul de pe 23 octombrie, de la Colegiul Național A.T. Laurian din Botoșani. Rezultatele au fost deja anunțate. Înainte de contestații și de vizita medicală, 32 de tineri fuseseră declarați admiși, iar tânărul pus să urineze în sticlă a fost printre primii admiși.

Foto ilustrativă: Facebook/ Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Petru Rareș Fălticeni

 
 

Urmărește-ne pe Google News