De zeci de ani, Fanfara Jandarmeriei Române a fost prezentă la mai toate evenimentele care au ținut de această armă și la cele care s-au desfășurat sub ”cupola” Ministerului Afacerilor Interne. Dar cea mai importantă misiune au avut-o zilele trecute, atunci când subofițerii și ofițerii bleu-jandarm au participat, la Gara Regală Băneasa, la funeraliile Majestății Sale Defuncte, Regele Mihai.

Jandarmii s-au simțit mândri că sunt români

”Un eveniment unic în viața noastră. Am fost onorați să putem fi prezenți la un astfel de eveniment. Cuvintele sunt prea puține pentru a exprima ceea ce am simțit”, ne-a declarat plutonier adjutant șef Adrian Ola, dirijorul fanfarei.

Și plutonierul adjutant șef Dănuț Melinte a spus că au fost momente care l-au făcut chiar să lăcrimeze. ”Nu mă gândeam că o să apuc ziua să fiu prezent la o astfel de ceremonie. Alături de colegii mei, pot spune că ne simțim mândri. Mândri că suntem români”, ne-a mărturisit jandarmul.

Fanfara, înființată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea

Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române a luat fiinţă în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, la scurt timp după înfiinţarea primului ”corp de jandarmi” de către domnitorul Grigore-Alexandru Ghica. Fostă Muzică Regală, până în 1944, Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române participă, în prezent, la ceremonii militare la nivel central, garnizoană, unităţi şi instituţii militare de învăţământ din Ministerul Afacerilor Interne, dar și la concerte de promenadă.


Citește și:

Plopul care ”a făcut” mere în decembrie 1989 și l-a dărâmat pe Ceaușescu

Urmărește-ne pe Google News