Anunțul a fost făcut, după întâlnirea din 12 iunie dintre președintele SUA Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un, în cursul căreia cei doi au semnat un acord care face apel la denuclearizarea Peninsulei Coreene.
”Ca urmare a progreselor realizate cu ocazia summitului SUA-Coreea de Nord, vom întrerupe pentru moment exerciţiile care implică locuitori”, a spus Yoshihide Suga, purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, scrie Agerpres.
Executivul de la Tokyo se va limita să informeze constant populația în legătură cu sistemul de alertă din țară și ”comportamentul în caz de atac cu rachetă asupra Japoniei”, a mai adăugat Suga.
În 2017, Phenianul a lansat două rachete care au survolat arhipelagul nipon, iar mai multe astfel de arme au căzut în mare. În același an, sute de locuitori din Tokyo au căutat refugiu în cursul primului exercițiu de acest tip din capitala niponă.
Coreea de Nord a vizat constant Japonia, care a ocupat Peninsula Coreeană din 1910 până în 1945 și este un aliat cheie al SUA. Phenianul a amenințat îndeosebi că va scufunda arhipelagul sau îl va transforma în cenușă.
CITEȘTE ȘI: UE impune taxe vamale pe motocicletele Harley Davidson, whisky-ul Jack Daniels și mașinile de spălat Whirlpool
FOTO: EPA