Decizia vine după ce Japonia a confirmat două cazuri de variola maimuţei la sfârşitul lunii iulie la doi bărbați de 30 de ani care au călătorit în străinătate.

Guvernul nipon a anunţat măsuri pentru a preveni răspândirea bolii.

Ministerul Sănătăţii din Japonia analizează, de asemenea, un posibil tratament numit tecovirimat, care este administrat pe cale orală şi este folosit pentru a trata variola.

Ministerul japonez al Sănătăţii a declarat totodată că pune bazele unui sistem prin care autorităţile sanitare locale vor putea face teste pentru depistarea variolei maimuţei şi a cerut ca noile cazuri să fie imediat raportate.

În ceea ce priveşte stocul Japoniei de vaccin împotriva variolei, ministerul a afirmat că este suficient.

Simptomele variolei maimuţei, care se transmite prin contact fizic, sunt similare cu cele ale variolei şi includ febră, erupţii cutanate extinse, leziuni ale pielii şi ganglioni limfatici umflaţi, după o perioadă de incubaţie de cinci până la 21 de zile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat variola maimuţei o urgenţă sanitară globală, cel mai înalt nivel de alertă, după ce numeroase cazuri au fost raportate la nivel global, multe dintre ele în Europa.

 
 

Urmărește-ne pe Google News