Tokyo a înregistrat temperaturi de peste 35 de grade miercuri, pentru a cincea zi consecutiv, fiind cele mai mari temperaturi pentru luna iunie documentate vreodată, de la începutul înregistrărilor în 1875.
Între timp, orașul Isesaki, la nord-vest de capitală, a înregistrat un record de 40,2 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în iunie pentru Japonia.
Meteorologii avertizează că valul de căldură va continua probabil în zilele următoare.
Dar guvernul sfătuiește în continuare oamenii să folosească aerul condiționat pentru a evita insolația, deoarece cazurile de spitalizare cresc odată cu căldura.
Valurile de căldură au devenit mai frecvente, mai intense și durează mai mult din cauza schimbărilor climatice provocate de om.
Cazurile de insolație au crescut și în mijlocul căldurii înăbușitoare, serviciile de urgență anunțând miercuri că cel puțin 76 de persoane au fost transportate la spital.
Un utilizator de Twitter a scris: „Este atât de cald, încât alarma de incendiu de la muncă s-a scurtcircuitat”, postând un clip cu extinctoarele de apă declanșate într-o clădire.
暑すぎて職場の火災報知器がショートした😵💫🔥 pic.twitter.com/swHA5ZsREZ
— 大野屋🍠石焼き芋🍠 (@Oonoya919) June 29, 2022
Iunie este de obicei considerat sezonul ploios în Japonia, dar Agenția de Meteorologie din Japonia (JMA) a declarat luni încheierea sezonului pentru Tokyo și zonele învecinate.
Marți, oficialii locali au cerut oamenilor să-și reducă consumul de energie pe fondul avertismentelor privind o criză energetică.
Cu toate acestea, oamenii sunt sfătuiți să folosească aerul condiționat cu moderație, pentru a preveni afecțiunile cauzate de căldură, mai ales în rândul vârstnicilor.
Temperatura globală a crescut deja cu aproximativ 1,1 grade Celsius de la începutul erei industriale și temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră.