„Ordinul Național «Pentru Merit» în grad de Cavaler domnului Bădulescu Aurelian, consilier de conturi, domnului Dezső Csongor-Attila, consilier de conturi, domnului Dumitru Aurel, consilier de conturi, doamnei Lacziko Enikő-Katalin, consilier de conturi, domnului Lazăr Sorin, consilier de conturi, domnului Popa Adrian, consilier de conturi, și domnului Stan Bogdan-Nicolae, consilier de conturi”, arată o parte a documentului în care Administrația Prezidențială anunță cum Aurelian Bădulescu e decorat.

Fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu a avut în trecut mai multe ieșiri publice controversate anti-UE. „Klaus Iohannis doreşte întreaga putere. Calcă pe morţi. Scrâşneşte din dinţi. Rage ca o fiară: PeeSeeDeee! (…) Iohannismul e acea doctrină de distrugere a identităţii naţionale şi de renaştere a internaţionalismului marxist. Printr-o serie de măsuri politice, doctrina fixează principiile de bază ale cedării suveranității naționale. Aceasta vizează punerea la dispoziția cuplului Merkel-Macron a întregii resurse umane și naturale a României. Pe înțelesul tuturor, iohannismul e predarea țării la cheie. Adică, românii să rămână servitorii Europei, iar companiile străine să prospere pe teritoriul nostru național, dând salarii de mizerie”, scria Aurelian Bădulescu în noiembrie 2020 despre cel care acum l-a decorat, fiind alăturată o poză în care Iohannis seamănă cu Adolf Hitler.

Însă acesta a fost doar apogeul luărilor de poziție controversate ale lui Bădulescu. În Consiliul Local a avut numeroase derapaje.

Lanț de jigniri

În decembrie 2018, într-o ședință a Consiliului Local al Municipiului București, Aurelian Bădulescu a înjurat-o pe consiliera USR Ana Ciceală de mamă, conform relatărilor din mediul online. Întrebat de Adevărul cum răspunde la acuzaţiile USR privind jignire lui Ciceală şi consemnarea acesteia în procesul-verbal, Bădulescu a răspuns sec: „Aşa am făcut!“.

Cu câteva luni înainte, într-o ședință în care consilierii USR s-au opus unui proiect, Bădulescu a avut grijă să le transmită acestora că sunt „javre”, „fraieri” și „bulangii”. Nu doar oamenii din politică au avut parte de cuvinte dure. În septembrie 2019, Bădulescu i-a transmis printr-un SMS unei jurnaliste de la Evenimentul zilei că este „o vacă”. Apoi, fiind întrebat de mass-media de ce a folosit acest limbaj, politicianul a precizat că a greșit destinatarul mesajului.

În 2020, în campania pentru locale, Bădulescu și Nicușor Dan s-au îmbrâncit pe marginea unui drum al Capitalei, în Prelungirea Ghencea, unde actalul edil ținea o conferință de presă. La un moment, fostul viceprimar s-a luat la ceartă și cu un trecător aflat pe scuter, nu doar cu Nicușor Dan, care încerca să susțină conferința de presă.

Va avea pensie specială pentru anii la Curtea de Conturi

Aurelian Bădulescu a fost viceprimar al Capitalei, în mandatul Gabrielei Firea, adică în perioada 2016-2020. Pe 10 octombrie 2023, Parlamentul a decis să-l voteze pe Aurelian Bădulescu pentru o funcție de consilier la Curtea de Conturi, poziție unde are mandat timp de 9 ani și în urma căreia va fi și beneficiar de pensie specială.

Urmărește-ne pe Google News