Pe scurt, povestea: un american bogat s-a îndrăgostit nebunește de blonda Roxana, iar în timp i-a alimentat fetei contul cu sute de mii de euro. Crezând că e ceva necurat la mijloc, nicidecum iubirea, procurorii au sechestrat banii, iar acum caută probe pentru a construi acuzarea.
Sechestru pe 230.000 de
euro
Învinuiți cu vehemență de fata din Onești pentru că
au maltratat-o fizic și psihic și întrucât i-au pus sechestru pe bani fără
vreun motiv temeinic (este vorba despre o sumă care depășește 230.000 de euro),
anchetatorii forează după probele care să le ofere posibilitatea să trimită
cazul în instanță, știut fiind că dosarul băltește de aproape un an prin sertare.
Cum, în acest moment, sunt mai aproape de clasare
decât de judecata pe bază de probe, oficialii de sub Tâmpa caută să se ajute în
demersul lor de statul american, solicitat oficial să intervină.
În vreme ce Libertatea a aflat, în decurs de numai câteva
zile, numeroase detalii despre trecutul lui Linville, procurorii de la noi au
ales să acționeze printr-o comisie rogatorie, ca să dea de urma banilor murdari
pe care cred că i-ar deține aventurierul afacerist american.
În adresa către SUA, românii dau și o dată-limită de răspuns, 1 octombrie, care sună ca o somație pentru conaționalii lui Linville. Avocata fetei spune că, până acum, în birourile din Brașov n-a ajuns nici un răspuns de peste Ocean.
Demersuri făcute abia după apariția cazului în Libertatea
Cererea procurorilor brașoveni către Departamentul de Justiție al SUA a plecat din România, prin intermediul e-mailului, pe 22 iulie 2019 și a fost confirmată două zile mai apoi, primind numărul de înregistrare CRM-182-69777. Adică la o lună distanță după ce cazul a explodat în presă.
De asemenea, Poliția Română a transmis, în iulie 2019, către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, un răspuns la o adresă care confirmă ce scrisese Libertatea, anume că Jay, provenit dintr-o familie înstărită, a beneficiat de o moștenire consistentă și că banii lui nu sunt făcuți la copiator.
Scriu că a existat compania Zephyr Egg Company, care a fost vândută în 2008 și care i-a adus lui Linville o avere frumușică. Ciudat este însă faptul că polițiștii și-au luat informațiile de pe internet și nu folosind instituții oficiale.
Este citat un articol de pe site-ul forbes.com, al celebrei reviste cu profil financiar! Asta în timp ce Libertatea a mers mai departe, stând de vorbă inclusiv cu șerifii americani pe marginea cazului! Hârtia de la Poliție, aflată la dosar, ajută apărarea, nicidecum pe anchetatori.
Libertatea, care a dezvăluit această poveste demnă de film la mijlocul lunii iunie 2019, vă prezintă acum înscrisurile care atestă dialogul româno-american în privința înființării comisiei rogatorii, dar și hârtia primită de cei de la Crimă Organizată Brașov de la Poliția Română, în care este specificată proveniența banilor lui Linville.
GALERIE FOTO CU ROXANA ANDREREA ROTARU: