„Trump se va așeza la masă și le va spune rușilor, ucrainenilor și europenilor – voi trebuie să vă rezolvați problema asta. Cum arată o rezolvare pașnică? Probabil arată în felul în care ar trebui să existe o linie de demarcație între Rusia și Ucraina, iar aceea să devină o zonă demilitarizată”, a spus Vance la The Shawn Ryan Show.

De ce e Rusia favorizată de o zonă demilitarizată în Ucraina

Varianta vehiculată aduce însă o nemulțumire majoră în rândul celor care susțin Ucraina în acest conflict și ar reprezenta o schimbare totală din partea Casei Albe a modului în care sunt privite tensiunile din estul Europei.

Crearea unei „zone demilitarizate” ar aduce o pace temporară și de fațadă. Analiștii militari și politici susțin că implementarea acestei strategii ar crea un avantaj uriaș Rusiei. Regimul de la Kremlin ar fi privilegiat de această înțelegere și ar putea să invadeze din nou Ucraina, în câțiva ani.

Nici măcar asigurările oferite de JD Vance, care susține că „zona demilitarizată ar fi puternic fortificată, pentru ca rușii să nu mai poată să invadeze din nou” nu oferă liniște opozanților acestei variante.

De asemenea, Ucraina trebuie să își mențină independența și să nu se alăture NATO și a altor organizații militare aliate NATO. Termenii gândiți de Donald Trump nu doar că sunt în defavoarea Ucrainei, dar distrug suveranitatea țării.

Donald Trump susține că are planuri și pentru China

Trump a declarat în repetate rânduri că poate încheia războiul „imediat”. Subiectul Ucraina a fost atins și în timpul dezbaterii cu democrata Kamala Harris. Deși s-a rezumat să spună că poate rezolva conflictul „înainte să devină președinte”, fără să ofere detalii despre planul său, Donald Trump a propagat aceeași idee și într-un interviu acordat jurnalistului Lex Fridman

„Am un plan exact despre cum putem opri Ucraina și Rusia. Și am o idee clară, poate nu un plan, dar o idee pentru China. Nu pot să vă dau planurile astea, pentru că dacă vă dau planurile, nu le voi mai putea folosi. Vor fi un eșec. Pentru că parte din ele e surpriză”.

Urmărește-ne pe Google News