J.D. Vance a făcut aceste remarci în cadrul unui interviu acordat luni pentru Fox News. Întrebat despre războiul din Ucraina, senatorul de Ohio a declarat că, în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, Trump va negocia cu Moscova şi Kievul pentru „a încheia rapid acest lucru, astfel încât America să se poată concentra asupra problemei reale, care este China”.

„Aceasta este cea mai mare ameninţare la adresa ţării noastre şi suntem complet distraşi de la ea”, a spus el la scurt timp după ce s-a alăturat lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.

Preşedintele Joe Biden şi contracandidatul său Donald Trump se străduiesc să arate electoratului că sunt duri faţă de China. Trump a declarat că, dacă va fi reales, va majora tarifele pentru China, promiţând o taxă de 60% pentru toate importurile chinezeşti. Biden a anunţat deja o nouă taxă de 100% pentru maşinile electrice provenind din a doua economie a lumii.

Spionajul american consideră că Beijingul nu are o preferinţă clară între cei doi candidaţi, potrivit Bloomberg News.

J.D. Vance, în vârstă de 39 de ani, a fost ales de Trump să-i fie partener de cursă la câteva zile după ce o tentativă eşuată de asasinare asupra sa a dat peste cap ceea ce era deja o competiţie prezidenţială haotică.

Nu este prima dată când J.D. Vance critică China. Fostul investitor în capital de risc devenit senator ceruse anterior „taxe la scară largă” pentru bunurile chinezeşti şi a pledat pentru aducerea producţiei americane înapoi acasă.

Urmărește-ne pe Google News