„România nu e o țară neutră, e o țară față de care am sentimente profunde. Mă gândesc la poporul român, îmi place de el. Mi-a acordat distincții care m-au emoționat. Poporul român a știut să se integreze cu o complicitate europeană, ca și cum ar fi fost un stat fondator”, a spus Jean-Claude Juncker, în Parlamentul European.

Președintele Comisiei Europene a lăudat și înființarea Direcției Naționale Anticorupție și reformele ei.

„România a fost și este un furnizor de stabilitate într-o zonă atât de tulburată. Fără România, UE nu ar fi completă. România a avut prima inițiativă de a înființa un DNA. Alții nu au făcut asta”, a mai spus el.

Totodată, Jean Claude Juncker a subliniat că, la dezbaterea de astăzi, din Parlamentului European de la Strasbourg, sunt „prea puțini români în această sală„.

Juncker, mesaj pentru Guvern

Pe de altă parte, oficialul european a subliniat nevoia ca lupta împotriva corupției să continue.

„Doresc să atrag atenţia, şi este o observaţie nu neapărat către preşedinte, ci către Guvern şi Parlament, nu trebuie pus în pericol acest lucru prin îndepărtarea de principiile statului de drept. Dorinţa mea este ca în România, îaninte de preluarea preşedinţiei Consiliului, să se ajungă la un consenes în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei. Este esenţial acest lucru”, a spus Juncker.

Discursul său a avut loc în cadrul unei dezbateri privind viitorul Uniunii Europene. Președintele Comisiei Europene a vorbit imediat după discursul lui Klaus Iohannis.

 

Urmărește-ne pe Google News