Este doliu la Hollywood! Jean-Marc Vallée – cel care a regizat în anul 2013 drama „Dallas Buyers Club” – a murit duminică în orașul Quebec, Canada, anunță CNN. Regizorul avea 58 de ani și a fost găsit fără suflare în locuința sa, iar momentan nu este cunoscută cauza morții.

„A fost un prieten, un partener creativ și un frate mai mare pentru mine”, a declarat Nathan Ross, partener al companiei de producție. „Se va simți lipsa maestrului, dar va rămâne în amintirea tuturor stilul său și munca sa pe care a împărtășit-o lumii”. Jean-Marc Vallée a început să lucreze pentru videoclipuri muzicale și a făcut scurtmetraje înainte să debuteze în lumea filmului.

Cine a fost Jean-Marc Vallée

Jean-Marc Vallée s-a născut pe 9 martie 1963 și a murit chiar în ziua de Crăciun. El a fost un regizor canadian și a studiat la Universitatea Quebec din Montreal. Debutul regizorului a fost în anul 1995 când a regizat filmul „Black List”, care a fost nominalizat la Genie Awards. Al patrulea său film, C.R.A.Z.Y. din 2005, a avut un mare succes financiar.

Jean-Marc Vallée a regizat în 2013 drama „Dallas Buyers Club”, nominalizată la șase premii Oscar în 2014, dintre care a câștigat trei. El a regizat și cunoscutele seriale „Big Little Lies” și „Sharp Objects” difuzate pe HBO. Pentru acestea din urmă, Jean-Marc Vallée a fost distins drept cel mai bun regizor de către Ghilda Regizorilor Americani.

Regizorul a fost căsătorit cu Chantal Cadieux din anul 1990 până în 2006. Jean-Marc Vallée avea doi copii, Émile Vallée și Alex Vallée.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News