Ideea inițială a fost enunțată de către Danny Hillis, care a prezentat proiectul în 1995 într-unul din numerele revistei Wired. Acesta vedea proiectul ca pe o modalitate în care umanitatea va gândi pe termen lung.

Ulterior, ideea a avansat prin Clock of the Long Now, un proiect al Fundației Long Now, pe care Hillis a cofondat-o pentru a construi o versiune care funcționează a ceasului.

Cum arată și cum funcționează ceasul de 10.000 de ani

Grupul a construit mai multe prototipuri, dar Bezos construiește unul cu adevărat funcțional. Și la scară imensă.

Instalarea acestuia a început în Texas, iar ceasul de 10.000 de ani va avea o înălțime de 152 de metri și va fi mecanic. Bezos a postat pe Twitter că acesta va avea drept combustibil ciclurile termale zi/noapte și va fi sincronizat mereu cu soarele pentru a nu rămâne în urmă.

De la internet la stele

Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din istorie, surclasându-l pe Bill Gates, cofondator al Microsoft. Averea sa este estimată de către revista americană Forbes la 121,8 miliarde de dolari.

Pe lângă acțiuni la Amazon, cel mai mare retailer online al planetei, Bezos mai deține ziarul Washington Post, dar și Blue Origin, o companie care este angrenată în cucerirea spațiului cosmic alături de SpaceX a lui Elon Musk.

Urmărește-ne pe Google News