Toate prestaţiile artiştilor prezenţi la eveniment, inclusiv ale lui Lady Gaga şi Aya Nakamura, au fost preînregistrate în caz de probleme tehnice, a spus Victor Le Masne pentru cotidianul Ouest France.

Însă interpretarea lui Celine Dion a „Hymne à lamour” (Imnul Iubirii), de Edith Piaf, pe o platformă a Turnului Eiffel nu a fost playback.

„Am planificat acest lucru, dar ea chiar a cântat”, a spus directorul muzical al ceremoniei de deschidere.

„Dorinţa pentru ea a fost imediată. Am fost avertizaţi cu privire la starea ei de sănătate. Dar aveam posibilitatea, dacă ea nu era acolo, să difuzăm versiunea lui Édith Piaf”, a adăugat Thomas Jolly, directorul ceremoniei, pentru Ouest France.

Celine Dion, în vârstă de 56 de ani, a fost diagnosticată cu sindromul de tulburare neurologică a persoanei rigide, o boală autoimună fără tratament.

Potrivit BFMTV, starea de sănătate a solistei canadiene era atât de fluctuantă, încât ea a lăsat deschisă posibilitatea de a nu veni pentru ultimul moment, dacă nu se simţea în stare.

Cântăreaţa a fost, de asemenea, văzută repetându-şi spectacolul pe Turnul Eiffel, în jurul orei 3 dimineaţa, în ajunul ceremoniei, ceea ce sugera că prestaţia sa ar fi fost înregistrată în avans, în cazul în care ceva ar fi mers prost.

Această apariție a fost cu atât mai așteptată, având în vedere că Celine nu mai cântase live din 2020, din cauza problemelor de sănătate.

„Hymne à lamour”, cântecul din 1950 scris de Edith Piaf în memoria iubitului ei, boxerul Marcel Cerdan, a fost ales de Celine pentru a transmite un mesaj de dragoste și speranță.

Vedeta din Quebec a declarat că este „onorată” că a putut să cânte la eveniment.

„Sunt onorată că am cântat în această seară, pentru ceremonia de deschidere a Paris 2024, şi atât de plină de bucurie să mă întorc într-unul dintre oraşele mele preferate”, a scris ea pe X.

Urmărește-ne pe Google News