Trebuie doar să le dovedeşti angajatorilor că eşti o persoană responsabilă şi dispusă să facă eforturi suplimentare pentru a avansa în carieră. Experţii în recrutare de la eJobs.ro îţi spun care sunt cele mai noi locuri de muncă oferite de marii angajatori din România în comerţ, producţie, distribuţie sau servicii.
Sunt multe posturi în comerţ
Vrei să lucrezi în comerţ? Acum ai posibilitatea să prestezi că merchendiser pentru unul dintre liderii de pe piaţa lactatelor din România. Responsabilităţile postului fac referire la: primirea şi mercantizarea mărfii, întocmirea de rapoarte conform procedurilor companiei sau implementarea activităţilor de promovare. Dacă eşti o persoană dinamică, organizată şi responsabilă, cu foarte bune abilităţi de comunicare, poţi aplica chiar acum pentru joburile din Iaşi, Vaslui, Bacău sau Timişoara, trimiţând CV-ul prin internet, aplicând la: https://bit.ly/ALBA-LACT_ eJobs.
Pe de altă parte, te poţi angaja ca lucrător comercial sau casier în cadrul uneia dintre cele mai mari reţele de magazine de discount. Compania angajează în Arad, Braşov, Cluj, Hunedoara, Lugoj, Ploieşti şi Timişoara. Trimite CV-ul tău direct angajatorului, aplicând la anunţurile postate pe https://bit.ly/Profi_eJobs.
Cauţi job în alte domenii? Poţi să te angajezi ca merchendiser pentru o companie ce are ca obiect de activitate importul şi comercializarea de scule şi accesorii pentru zugrăvit sau vopsit, aplicând la anunţul publicat pe: https://bit.ly/SCHULLER-eJobs sau poţi aplica pentru un post de consultant vânzări în Braşov, Cluj, Sibiu sau Timişoara, accesând: https://bit.ly/MAXIGEL-ROMANIA-eJobs.
Ce trebuie să menţionezi în CV
Fie că eşti student, absolvent sau tânăr debutant, angajatorii au aceleaşi aşteptări de la tine: să dovedeşti entuziasm, motivare şi o atitudine pozitivă. Acest lucru trebuie sugerat în CV şi demonstrat la interviu. Ţine cont de următoarele secţiuni din CV:
- Obiectivul CV-ului (primul lucru pe care îl citesc angajatorii într-un CV entry level). Obiectivul profesional trebuie să fie clar şi specific pentru postul pe care ţi-l doreşti.
- Educaţia şi formarea. Această rubrică trebuie inclusă imediat după obiectiv şi tratată pe larg, cu cât mai multe detalii: cursuri urmate, premii obţinute (enumeră, în această rubrică din CV, cursurile extraşcolare pe care le-ai urmat şi cunoştinţele dobândite în urma acestora. De asemenea, meţionează şi premiile obţinute pe parcursul anilor de şcoală).
- Experienţa profesională, nefiind un punct forte într-un CV entry level, poate fi prezentată în a doua parte a CV-ului, după educaţie. Nu uita să incluzi activităţile de voluntariat, internship, practica în cadrul ONG-urilor sau organizaţiilor profesionale.
Bine de ştiut
Pentru a fi cu adevărat convingător, CV-ul entry level trebuie însoţit de o scrisoare de intenţie care să expună motivaţia şi să sugereze entuziasmul tău apropo de jobul dorit.