Varicele apar cel mai des in zona picioarelor. Printre cauze se numara ereditatea, sarcina, obezitatea, constipatia cronica, lipsa miscarii, hainele stramte, fumatul si alcoolul.

Daca nu sunt bine tratate, varicele pot duce la modificarea pielii in zona afectata, hemoragie, ulcere si tromboze.

Tratamentul naturist al varicelor include:

– Miscare usoara si sport. ?notul si mersul prin apa, pentru efectuarea unui masaj acvatic la picioare, sunt importante. Mai trebuie retinut ca in timpul drumurilor lungi cu trenul sau cu avionul e bine sa ne ridicam din cand in cand si sa ne plimbam. Acest lucru e valabil si pentru persoanele care petrec mult timp la birou;

– Renuntarea la tutun si alcool;

– Imbracamintea lejera. Cea stramta poate bloca fluxul sangvin. 

– Odihna picioarelor. Cand stau in fotoliu, cei predispusi varicelor sunt sfatuiti sa-si aseze picioarele pe un scaunel. In pat, picioarele vor fi asezate pe perne. 

– O alimentatie sanatoasa. Consumati legume verzi, care intaresc energia ficatului. Mai sunt bune rosiile, portocalele, merele, morcovii, uleiul de masline, bogate in substante care intaresc peretii venelor.

– Folosirea plantelor medicinale. Ceaiul verde si ceaiul de macese contin flavonoizi si vitamina C, care protejeaza venele. Si apa in care au fost inmuiate smochine e foarte buna.

– Homeopatia. Pot fi de folos remedii ca Hamamelis, Aesculus hypocastanum, Lachesis si Pulsatila. 

– Acupunctura. Punctele vizate: cele de pe meridianul ficat, plaman si splina, precum si stomacul.
Iata si doua exercitii care ajuta la prevenirea varicelor:

– Joc de glezne: ridicati-va incet pe varful picioarelor, mentineti pozitia 5-10 secunde, apoi lasati-va usor in jos.

Cand va ridicati, inspirati, iar cand reveniti la pozitia initiala – expirati.

 Pe scaun, puteti repeta aceeasi miscare, sprijinind ferm picioarele pe podea sau puteti roti si misca sus-jos picioarele la nivelul gleznelor, in acelasi timp, mentinand spatele drept si respirand adanc si incet.

Lawrence Chukwudi Nwabudike
Medic dermatolog,  acupunctor si homeopat

Inainte de a urma sfaturile de mai sus, consultati-va medicul de familie. Amanunte legate de subiectul abordat azi de dr. Nwabudike puteti obtine la cabinetul acestuia din Bucuresti, bd. Decebal nr. 1, bl. H2, sc. 2, ap. 45, tel. 031.105.72.66 sau 0752.304.536.
Scrieti-ne despre subiectele care va intereseaza pe adresa redactiei: bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucuresti

 
 

Urmărește-ne pe Google News