„Pentru a răspunde nevoilor urgente ale Ucrainei” în războiul său împotriva Rusiei, Statele Unite vor furniza Ucrainei în lunile următoare „sute de interceptoare de apărare aeriană, zeci de sisteme tactice de apărare aeriană, sisteme suplimentare de artilerie”, a arătat Casa Albă într-un comunicat.

Totodată, vor fi livrate „cantităţi semnificative de muniţii, sute de vehicule blindate de transport de trupe, vehicule de luptă de infanterie şi mii de vehicule blindate suplimentare”.

„Planul de victorie” al lui Zelenski

Pe de altă parte, miercuri, președintele Volodomir Zelenski a prezentat Parlamentului unicameral al Ucrainei „planul de victorie” în războiul cu Rusia, care constă în cinci puncte și trei anexe secrete, relatează publicația rusă Meduza.

Strategia propusă, potrivit lui Zelenski, este concepută pentru a întări Ucraina și pozițiile sale, astfel încât după război țara „să fie în forță”. Președintele Ucrainei consideră că acest plan poate fi implementat împreună cu partenerii țării, iar acest lucru „cu siguranță nu depinde de Rusia”.

Potrivit lui Zelenski, dacă se începe implementarea punctelor strategiei acum, războiul poate fi încheiat cel târziu în 2025.

Urmărește-ne pe Google News