„War” prezintă efortul disperat, și adesea eșuat, al echipei lui Joe Biden de a preveni escaladarea bătăliilor purtate în Orientul Mijlociu – conflicte pe care președintele a ajuns să le vadă ca fiind inseparabile de soarta politică a premierului Benjamin Netanyahu și de dinamica politică din Statele Unite.

În această carte, care prezintă prezintă „povestea din culise” a războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu, precum și „lupta pentru președinția americană”, Woodward a dezvăluit că președintele american Joe Biden avea aceeași părere și despre oamenii prim-ministrului, susținând că 18 din cei 19 care lucrează pentru Netanyahu sunt „mincinoși”.

Jurnalistul american a mai punctat și că actualul lider de la Casa Albă a fost precaut în ceea ce privește stabilirea unor limite cu privire la acțiunile Israelului, de teamă ca prim-ministrul israelian să nu le depășească.

În timpul unei convorbiri între patru ochi, care ar fi avut loc în aprilie, Netanyahu i-a promis lui Biden că ofensiva din Rafah va dura doar trei săptămâni, însă această promisiune nu a fost luată în serios de președintele american.

 „Va dura luni”, a răspuns Biden.

Urmărește-ne pe Google News