În urma declarațiilor sale făcute în East Room, în cadrul ceremoniei de decernare a Medaliilor Naționale pentru Știință și a Medaliilor Naționale pentru Tehnologie și Inovare, liderul de la Casa Albă a fost întrebat dacă este de părere că ajutorul umanitare ajunge rapid la civilii din Gaza care au nevoie atât de mult de el.

„Nu suficient de repede”, le-a spus Biden reporterilor.

20 de camioane care transportau ajutoare umanitare au trecut luni prin punctul de trecere a frontierei de la Rafah, care face legătura dintre Egipt și Gaza, potrivit Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA). Anterior, 34 de camioane au putut intra în Gaza în weekend, a precizat OCHA.

Însă agențiile umanitare au avertizat că aceste prime livrări modeste nu vor face mare lucru pentru a atenua nevoile tot mai mari ale celor peste 2 milioane de persoane care trăiesc în enclava asediată.

Întrebat insistent luni cu privire la ajutorul umanitar pentru Gaza, John Kirby, coordonatorul Consiliului de Securitate Națională din cadrul Casei Albe, a declarat în fața presei: „Trebuie să ajungă cât mai repede posibil și cât mai mult posibil”.

Foto: Profimedia Images

Urmărește LIVETEXT: Val masiv de rachete lansat spre Israel, în urma unui atac revendicat de Hamas. Peste 5.700 de oameni au murit până acum în Gaza, anunță autoritățile palestiniene

Urmărește-ne pe Google News