„Avem deja sancţiuni, însă luăm în considerare (sancţiuni) suplimentare, da”, le-a răspuns jurnaliştilor liderul de la Casa Albă.

Biden îl declarase deja pe Vladimir Putin „responsabil” de moartea lui Navalnîi în penitenciarul „Lupul polar” din regiunea arctică, anunţată vineri de autoritățile ruse.

SUA şi Uniunea Europeană aplică deja mai multe serii de sancţiuni împotriva Moscovei după declanşarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022.

Sprijinul pentru Ucraina, încă blocat în Camera Reprezentanților

Sâmbătă seara, preşedintele Biden i-a spus omologului său ucrainean Volodimir Zelenski că este „încrezător” în continuarea ajutorului militar american pentru Kiev, în prezent blocat de Camera Reprezentanţilor din Congres.

Senatul SUA, majoritar democrat, a aprobat o nouă anvelopă de 60 de miliarde de dolari în asistenţă militară pentru Ucraina, asistenţă pe care Kievul o cere în mod disperat SUA şi aliaţilor occidentali.

Însă şeful majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Mike Johnson, refuză orice vot asupra proiectului.

Biden a mai asigurat luni că „va fi bucuros” să discute cu Johnson, ale cărui poziţii sunt influenţate de fostul preşedinte Donald Trump, favorit detaşat al alegerilor primare republicane în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Trump cere să fie, de asemenea, aprobată în Congres o înăsprire a legislaţiei privind imigraţia, înaintea oricărui ajutor financiar pentru Ucraina.

„Modul în care ei (republicanii, n.r.) întorc spatele ameninţării pe care o reprezintă Rusia, modul în care ei întorc spatele NATO şi obligaţiilor noastre este pur şi simplu şocant”, a afirmat preşedintele Biden, aflat în campanie pentru realegerea în funcția de preşedinte al SUA.

Citiți și:

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Ucraina și Rusia

 
 

Urmărește-ne pe Google News