Afirmația liderului de la Casa Albă a venit în contextul în care oficialii ruși avertizează că Ucraina s-ar pregăti să folosească o așa-numită „bombă murdară” pe câmpul de luptă din Ucraina, o acuzație despre care liderii occidentali au spus imediat că este falsă.

Mai mult, acuzațiile lansate de Moscova au generat temeri că Rusia și-ar putea pregăti terenul pentru a lansa un astfel de atac ca pretext pentru escaladarea războiului din țara vecină.

Biden a precizat că și-a petrecut o mare parte din ziua de marți discutând despre acest subiect.

„Am petrecut mult timp astăzi vorbind despre asta”, a spus Biden când a fost întrebat de reporteri despre intențiile Rusiei.

„Permiteți-mi să spun că Rusia ar face o greșeală incredibil de gravă dacă ar folosi o armă nucleară tactică”, a adăugat liderul american. „Încă nu garantez că este vorba de o operațiune sub steag fals. Nu știm. Ar fi o gravă, gravă greșeală” din partea Moscovei, a subliniat Joe Biden.

Anterior, oficialii americani au declarat că nu văd dovezi că Rusia se pregătește în prezent să folosească o armă neconvențională, cum ar fi o „bombă murdară”, pe câmpul de luptă din Ucraina.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News