„Condamn acest atac deplorabil în termenii cei mai fermi posibili”, a afirmat Biden, adăugând că administrația sa va continua să acorde ajutor militar Kievului, „inclusiv prin furnizarea sistemelor de apărare antiaeriană şi a capacităţilor de care au nevoie pentru a-şi proteja ţara”.

Cel puţin 51 de persoane au fost ucise şi 271 rănite după ce Rusia a lovit marţi cu două rachete un institut militar din oraşul central Poltava, atacul cu cele mai multe victime în afara frontului în acest an.

„Acesta este un răspuns la Kursk și un avertisment că lucrurile se vor înrăutăți. Atât timp cât există trupe în regiunea Kursk și continuă să atace civili, Rusia va răspunde împotriva armatei ucrainene și o va face dur”, a spus deputatul rus Andrei Kolesnik, membru al Comitetului de Apărare al Dumei de Stat.

Rusia atacă aproape zilnic orașele ucrainene cu drone și rachete. Cel puțin doi civili au fost uciși, iar alții 23 răniți în atacuri cu drone efectuate în noaptea de marți spre miercuri în Liov, lângă granița cu Polonia. Alte cinci persoane au fost rănite într-un atac aerian la Krivîi Rîh, orașul natal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean le-a cerut miercuri susținătorilor Kievului în fața invaziei ruse să oprească teroarea Kremlinului asupra orașelor din țara sa prin furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană și permiterea folosirii armelor occidentale în atacuri pe teritoriul Rusiei.

Urmărește-ne pe Google News