„Hassan Nasrallah și gruparea teroristă pe care o conduce, Hezbollah, au fost responsabili pentru uciderea a sute de americani pe parcursul unei domnii de patru decenii de teroare. Moartea sa în urma unui atac aerian israelian este o măsură a dreptății pentru numeroasele sale victime, inclusiv mii de americani, israelieni și civili libanezi”, a precizat președintele SUA, potrivit comunicatului publicat de Casa Albă.

Liderul american mai precizează că uciderea șefului grupării libaneze are loc „în contextul mai larg al conflictului început cu masacrul Hamas din 7 octombrie 2023”, adăugând că imediat după atacul din urmă cu un an, Nasrallah „a luat decizia fatidică de a da mâna cu Hamas și de a deschide ceea ce a numit un «front de nord» împotriva Israelului”.

Biden subliniază totodată că „Statele Unite susțin pe deplin dreptul Israelului de a se apăra împotriva Hezbollah, Hamas, Houthi și orice alte grupuri teroriste susținute de Iran” și că a ordonat îmbunătățirea posturii de apărare „a forțelor militare americane în Orientul Mijlociu pentru a descuraja agresiunea și a reduce riscul unui război regional extins”.

„În cele din urmă, scopul nostru este de a detensiona conflictele aflate în desfășurare atât în Gaza, cât și în Liban prin mijloace diplomatice”, continuă Joe Biden, amintind de încercările de a se ajunge la un acord în Fâșia Gaza pentru încetarea focului și eliberarea ostaticilor, precum și pentru readucerea civililor în siguranță în casele lor din Israel și sudul Libanului.

„Este timpul ca aceste acorduri să se încheie, ca amenințările la adresa Israelului să fie îndepărtate și ca regiunea mai largă a Orientului Mijlociu să câștige o mai mare stabilitate”, a mai transmis președintele SUA.

Hassan Nasrallah, care a condus Hezbollah în ultimi 32 de ani, a fost ucis vineri în loviturile lansate de Israel asupra suburbiilor sudice ale Beirutului. Moartea acestuia a fost confirmată sâmbătă de Hezbollah.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News