Acest moment, pe care liderul american l-a vrut fără îndoială a fi relaxat şi plin de umor, a avut loc într-o cazarmă a pompierilor din Shanksville, un oraş din Pennsylvania unde s-a prăbuşit zborul United 93, la 11 septembrie 2001.

Joe Biden s-a dus în această cazarmă la exact 23 de ani de la atentate, pentru a promova unitatea ţării, a explicat un purtător de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates.

„Prieteneşte, el i-a oferit o şapcă unui simpatizant al lui Trump, care i-a spus atunci că, în acelaşi spirit, preşedintele trebuie să poarte şapca Trump. El a purtat-o pentru scurt timp”, a încercat să justifice purtătorul de cuvânt.

„Mulțumesc pentru susținere, Joe!”

O înregistrare video – care a ambalat reţelele de socializare – îl surprinde într-adevăr pe Joe Biden zâmbind şi purtând deja o şapcă peste care pune această şapcă Trump care i-a fost întinsă.

Republicanii au exploatat imediat această imagine a preşedintelui Statelor Unite care poartă emblema distinctivă a trumpiştilor.

„Mulţumesc pentru susţinere, Joe!”, a scris ironic pe X echipa de campanie a lui Donald Trump.

Gestul lui Joe Biden a avut loc la o zi după prima dezbatere televizată între Donald Trump şi Kamala Harris.

„Kamala Harris a fost atât de rea în timpul dezbaterii de ieri seară încât Joe Biden tocmai şi-a pus o şapcă Trump”, a scris echipa de campanie a republicanului.

Fostul preşedinte a spus în glumă în timpul dezbaterii că-i va „trimite o şapcă MAGA (Make America Great Again)” vicepreşedintei, din cauza felului în care şi-a schimbat poziţia politică în campania sa prezidențială.

„Tot ceea ce credea ea acum trei şi patru ani s-a dus pe apa sâmbetei. Ea aderă la filosofia mea acum. De fapt, am să-i trimit o şapcă MAGA”, a declarat Trump. Harris i-a răspuns râzând.

Urmărește-ne pe Google News