Casa Albă a precizat că Harris va participa la reuniunea din Lucerna din 15 iunie. „Vicepreședintele va sublinia angajamentul administrației Biden-Harris de a sprijini efortul Ucrainei de a asigura o pace justă și durabilă, bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și pe principiile Cartei ONU”, a declarat directorul ei de comunicare, Kirsten Allen.

Consilierul lui Biden pe probleme de securitate națională, Jake Sullivan, va face parte din delegația americană. În aceeaşi perioadă, președintele Joe Biden va participa la o strângere de fonduri pentru campania prezidenţială în Los Angeles, organizată de actorii George Clooney și Julia Roberts.

Întrebat luni dacă președintele trimite un mesaj greșit la nivel global prin faptul că a renunțat la summitul pentru pace pentru a participa la o strângere de fonduri în California, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, a declarat că „nu a existat niciun lider din întreaga lume care să fi susținut Ucraina mai mult decât Joe Biden”.

Acesta a spus că Harris va participa la summit „din dorința noastră de a fi reprezentați în jurul acelei mese”, iar prezența ei va contribui la demonstrarea faptului că „Ucraina nu are un susținător mai puternic decât Statele Unite”.

„Indiferent cine reprezintă Statele Unite la acest summit, nu se poate spune că Statele Unite au renunțat în vreun fel la susținerea Ucrainei”, a declarat Kirby reporterilor.

Până în prezent, 107 ţări şi organizaţii de pe toate continentele au confirmat participarea la summitul de pace găzduit la jumătatea acestei luni de Elveţia, la iniţiativa Ucrainei, a declarat luni un purtător de cuvânt prezidenţial ucrainean.

Urmărește-ne pe Google News