Într-un interviu acordat BET News, Joe Biden a fost întrebat dacă există ceva care l-ar putea determina să se retragă. „Dacă aș avea vreo problemă medicală care ar apărea, dacă cineva, dacă medicii ar veni la mine și mi-ar spune, «Ai problema asta și problema aia»”, a spus Biden, potrivit unui scurt extras.

El a admis că „a făcut o greșeală gravă” în dezbaterea televizată cu rivalul său, Donald Trump, și a precizat că își va reevalua decizia privind rămânerea în cursa prezidențială dacă vreunul dintre medicii săi, care până acum l-au asigurat că nu are nicio problemă, își va reconsidera poziția.

Joe Biden a declarat în repetate rânduri că niciunul dintre medicii săi nu i-a spus că are o afecțiune medicală gravă. Kevin OConnor, medicul Casei Albe, a transmis după vizita președintelui din februarie că Biden este „un bărbat sănătos, activ, robust, care rămâne apt pentru a îndeplini cu succes îndatoririle de președinte”.

Biden, 81 de ani, a anunțat de mai multe ori că nu va renunța la cursa împotriva republicanului Donald Trump, 78 de ani, în ciuda îngrijorării democraţilor că va pierde alegerile din 5 noiembrie, după prestaţia dezamăgitoare de la dezbaterea televizată din 27 iunie.

Mai mult, gafele repetate, inclusiv cea recentă, din ultima zi a summitului NATO de la Washington, în care l-a prezentat pe Volodimir Zelenski drept Vladimir Putin, au alimentat teama democraților referitoare la sănătatea sa mintală.

În acest moment, Joe Biden este tot mai presat să iasă din cursa prezidențială.

Urmărește-ne pe Google News