Kerry a declarat că sancțiunile noi asupra persoanelor implicate în programul rachetelor balistice din Iran ar putea trimite poporului iranian mesajul că nu există niciun câștig pentru ei în urma acordului nuclear din 2015. Acordul a promis reducerea sancțiunilor economice în schimbul înghețării dezvoltării nucleare iraniene.

„Dacă devenim prea provocatori și arătăm poporului iranian că nu a existat niciun avantaj în urma acordului, că nu au niciun câștig, ar putea aduce la un rezultat total diferit”, a declarat Kerry.

Luna trecuta, Comitetul Senatului pentru Relații Externe a votat în favoarea unei legislații care ar autoriza administrația Trump să impună noi sancțiuni persoanelor implicate în programul rachetelor balistice din Iran.

Trump a promis în timpul campaniei să renegocieze sau să părăsească acordul nuclear cu Iranul.

Președintele SUA, Donald Trump, a dat ordin să fie făcută o evaluare interinstituțională pentru a se ști dacă ridicarea sancțiunilor împotriva Iranului în cadrul acordului nuclear din 2015 a fost sau nu în interesul securității naționale a SUA, a anunțat secretarul de stat American, Rex Tillerson.

Un acord încheiat în 2015 între Teheran și marile puteri restricționează programul nuclear iranian în schimbul ridicării mai multor sancțiuni economice internaționale împotriva Republicii Islamice.

Donald Trump a numit acest acord încheiat de administrația președintelui Barack Obama drept „cea mai proastă afacere negociată vreodată”, de aceea a luat acum această decizie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News