Un juriu din Philadelphia i-a acordat despăgubirea uriașă lui Nicholas Murray, 26 de ani, al cărui caz a fost unul dintre miile care se află pe rol în stat, potrivit BBC.

Avocații tânărului au susținut că Johnson & Johnson a pus „profiturile înaintea pacienților” în cazul medicamentului Risperdal, un antipshotic
aprobat pentru tratamentul schizofreniei și tulburării bipolare, dar pe care medicii îl pot prescrie pentru alte afecțiuni.

Compania americană a anunțat că va contesta hotărârea pe care o consideră „disproporționată în mod grosolan”. Dar Johnson & Johnson se confruntă și cu alte procese în centrul cărora se află alte două produse.

În vara anului 2018, compania fost condamnată de un tribunal din St. Louis, SUA, la plata unor despăgubiri de 4,96 miliarde de dolari unor 22 de femei și familiilor lor care au acuzat compania că azbestul din pudra de talc le-a îmbolnăvit de cancer ovarian.

De asemenea, la începutul acestui an, compania a fost condamnată la plata unei sancțiuni de 572 milioane dolari pentru rolul său în alimentarea crizei dependenței de opioide din Oklahoma.

În cazul lui Nicholas Murray, s-a constat că au început să-i crească sânii în anul 2013, după ce medicii săi i-au prescris medicamentul de la J&J. Tânărul a primit rețeta de la un psiholog după ce a fost diagnosticat cu o tulburare din spectrul autismului.

Compania farmaceutică spune că este sigură că sentința va fi anulată și acuză că instanța a împiedicat echipa legală de la J&J să prezinte „dovezi cheie” în acest caz.

Între timp, Johnson & Johnson se confruntă cu o serie de plângeri în instanță, inclusiv în Pennsylvania, California și Missouri, compania fiind acuzată că nu a etichetat corect efectele secundare ale medicamentului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News