„În această seară, încercând în mod deliberat să paralizeze instituțiile noastre, Emmanuel Macron nu a împins pur și simplu țara spre incertitudine și instabilitate, ci i-a privat pe francezi de orice răspuns la dificultățile lor cotidiene pentru multe luni de acum înainte”, a transmis Bardella, potrivit Reuters.

„În plină criză a puterii de cumpărare, în timp ce insecuritatea și dezordinea lovesc puternic țara, Franța este lipsită de o majoritate, de un guvern care să acționeze și, prin urmare, de un curs clar pentru redresarea Franței”, a adăugat el.

Tânărul Jordan Bardella, care are 28 de ani, era candidatul RN la funcţia de premier dacă partidul obținea majoritatea absolută.

Alianța de Stânga, numită Noul Front Popular, a câștigat duminică, 7 iulie, alegerile legislative anticipate din Franţa, potrivit primelor estimări ale sondajelor. Stânga a câştigat în faţa coaliţiei preşedintelui Emmanuel Macron şi a extremei drepte, însă niciunul dintre aceste trei blocuri nu au obţinut majoritatea absolută în Adunare.

Al doilea tur al alegerilor parlamentare a avut loc la o săptămână după primul tur, în care partidul de extremă dreapta Rassemblement National (RN), formaţiunea lui Marine Le Pen, s-a clasat pe primul loc.

Urmărește-ne pe Google News