Acum două săptămâni, Jordan a purtat prima oară „brațul de erou” și a fost încântat. „Îl face cu adevărat să se simtă bine. E atât de încrezător. Ești Iron Man, puștiule!”, a spus, încântată, mama lui, Ashley Marotta (38 de ani).

Ashley a aflat în a 20-a săptămână de sarcină că fiul ei se va naște fără mâna stângă. Jordan a avut o copilărie normală, dar „în ultimul timp a început cu adevărat să înțeleagă și să știe că este diferit”.

Soluția a fost o proteză personalizată, imprimată 3D, de la compania britanică Open Bionics. Produce mâini bionice și proteze parțiale pentru persoanele cu amputații din întreaga lume, inclusiv dispozitive suficient de mici și ușoare pentru copii. De altfel, britanicii din Bristol colaborează de o lungă perioadă cu Walt Disney.

Proteza „Hero Arm” a fost adaptată perfect. Folosește senzori speciali care detectează contracțiile musculare și le transformă în „mișcări bionice” ale mâinii.

Dezvoltarea fizică și maturitatea emoțională a lui Jordan l-au făcut candidatul perfect, chiar și la vârsta de 5 ani, potrivit ortopedului curant de la Open Bionics.

Proteza costă aproximativ 15.000 de euro, iar costurile pentru „brațul de erou” au fost acoperite de asigurare.

Cu noul său braț, Jordan s-a s-a prezentat cu mândrie colegilor de clasă. „Era atât de fericit și entuziasmat! Brațul de erou îl face cu adevărat să se simtă ca un supererou. Este obsedat de supereroi”, a explicat Ashley Marotta. Apoi, puștiul și-a luat scuterul în primire și, pentru prima dată, s-a ținut de mânere cu ambele mâini.

Urmărește-ne pe Google News