Instrumentele muzicale pentru consolele de jocuri
Guitar Hero este probabil cel mai popular joc video muzical. Poate să antreneze urechea muzicală, dragostea pentru rock și după mai multe sesiuni, degetele copilului vor fi pregătite pentru lecții serioase de chitară. Regulile-s simple, trebuie să nimerești niște note muzicale lipite de corzile unei chitări virtuale, în timp ce gonești pe griful instrumentului ca pe o autostradă. Totul, pe muzică: de la Beatles la Metallica, de la AC/DC la GunsnRoses. Jocul merge pe XBOX, consolele Playstation, Nintendo Wii, dar și pe iPhone. Setul de accesorii disponibile include controllere (dispozitivele periferice) care imit toate instrumentele unei trupe rock: chitară, tobe, chiar și microfon.
Scuterele cu autoechilibru
Dacă skateboard-ul sau longboard-ul ți se par prea periculoși pentru copiii tăi și nu vrei să facă buba, încearcă varianta electrică. Nebuniile astea chinezești pe două roți sunt ultima fiță. Practic, nu trebuie să faci nimic decât să te apleci puțin înainte sau înapoi pentru a porni de pe loc. Poate parcurge o distanță de până la 20-30 de km, atât îl ține bateriile, la o viteză de maxim 16km/h.
Ubooly
Ok, dacă nici părinții tăi nu te-au lăsat cu animale în case pe motiv că “fac pipi pe covor”, dar ai aflat între timp că ești alergic la părul de pisică, deci bine ți-au făcut, poți tolera cu succes următorul surogat de pet. Cu Ubooly, copiii se pot deprinde cu responsabilități și își pot dezvolta stima de sine, jucându-se cu o pufoșenie electronică foarte simpatică. Ubooly spune bancuri, povești, și poate iniția conversații haioase cu copilul tău. Costă de la 29 la 50 de dolari și merge pe Android și iOS.
Sphero 2.0
- Cu cine vorbești acolo, mamă?
- Cu Grigoraș.
- Cine, Doamne iartă-mă, mai e și Grigoraș ăsta?
- E prietenul meu imaginar.
Sphero 2.0 este o minge banală care, prin intermediul unui smartphone și a realității augmentate, poate fi transformat în orice personaj, chiar și în Grigoraș sau cum “Doamne iartă-mă”, îl cheamă pe prietenul imaginar al copilului tău. Mingea se poate mișca cu o viteză de 2 metri pe secundă și atunci când nu se ține de șotii, poate fi un bun profesor de matematică.
MiP
De când erau copil probabil îți doreai și tu o mașinuță manevrată prin telecomandă. Sau un trenuleț pe șine. Probabil te uitai cu jind prin vitrine, lipindu-ți obrajii de geam și îți jurai că o să crești tu mare și îți vei permite. A venit timpul. Ești un om în toată firea. MiP este atât de cool încât te vei certa pe el cu copiii tăi. E un roboțel care poate fi controlat prin smartphone să se deplaseze pe rutele setate de tine pe excranul tactil.
Samsung Galaxy 3 Kids
Chiar dacă nu ți se pare o idee prea bună să lași un smartphone pe mâna copiilor, versiunea destinată pentru ei îi va ține departe de efectele nocive ale internetului. Gadgetul are o mulțime de restricții parentale, rulează numai joculețe educative și distractive pentru sănătatea minții. Nu va trebui să mai tragi cu ochiul pe ecranul lui tactil și nu vă veți mai bate pe tabletă. Fiecare cu a lui.