UPDATE. Judecătoarea Camelia Bogdan consideră că decizia este nelegală și susține că o va ataca la Înalta Curte de Casație și Justiție.
„Este o decizie vădit nelegală, pe care o voi ataca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la completul de cinci judecători. Nu s-a pus niciodată problema incompatibilităţii mele. A fost verificată înainte şi după seminarii. Exista un raport de evaluare definitiv al Agenţiei Naţionale de Integritate, singura instituţie care are competeţele să identifice incompatibilităţile magistraţilor. Eu voi lupta pentru dreptate până la capăt. Este o mare nedreptate care mi se face în momentul de faţă. Am toate pârghiile în ţară şi în străinătate că să înlătur efectele acestei nedreptăţi”, a spus Camelia Bogdan.
În şedinţa de azi, 8 februarie 2017, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Camelia Bogdan, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, arată CSM.
Camelia Bogdan, pe vremea în care făcea parte din completul de judecată din dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii se constituise parte civilă, ar fi fost sponorizată de acelaşi minister pentru un curs de două săptămâni la Poiana Braşov.
Ședința CSM a avut loc la un an după ce Grupul de Investigații Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a publicat documente care arată că, în timp de judeca dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan ar fi primit 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii, parte în dosar. Mai mult, potrivit GIP, judecătoarea a petrecut și un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov, tot pe banii ministerului.
Judecătoarea Camelia Bogdan despre înregistrările lui Ghiţă: Un atac împotriva statului de drept
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro