Potrivit sursei citate, cofetarul respectiv, al cărui nume nu a fost dat publicității, are o afacere în care livrează produse direct la domiciliul clienților. Sortimentul cu rumeguș era produs de 20 de ani.

Judecătorii au hotărât însă că acest ingredient nu este potrivit pentru a fi consumat de oameni. „Aceste fursecuri nu trebui să ajungă în lanțul de distribuție de alimente, deoarece nu sunt sigure și nu sunt potrivite pentru consumul uman”, a transmis instanța.

Folosește rumegușul ca ingredient de 16 ani

Cofetarul susține că încă din 2004 a informat autoritățile cu privire la ingredientul folosit, dar că nu a primit până acum niciun fel de răspuns. El mai spune că folosește rumeguș „microbiologic” ca înlocuitor pentru făină. Furnizorul ar fi, după propriile spuse, un retailer de produse naturale.

De altfel, furnizorul a declarat la instanță că rumegușul este un „produs vegetal”. În 2017, inspectorii autorităților i-au interzis să mai vândă acest produs, și tot atunci a început și procesul, pe care l-a pierdut la prima instanță. Antreprenorul va face însă recurs, la Curtea de Apel din Baden-Württemberg.

Trebuie spus că nu este pentru prima dată când un asemenea ingredient este folosit în alimentație. În secolul al XVIII-lea, în Europa a fost produsă pâine „low cost”, care includea și rumeguș, potrivit The Cornucopia Institute, o organizație din SUA.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News