Alexandru Ion – Tudoran, fiul judecătorului Tudoran, a absolvit o facultate particulară de drept și a ales să profeseze ca avocat. Nu a trecut niciodată de examenele organizate de Uniunea Națională a Barourilor din România, arată cotidianul Romania Liberă. Judecătorul a fost chiar și anchetat de Inspecția Judiciară, din cauza fiului său, acuzat de practicarea ilegală a avocaturii.
El s-a înscris pe listele unei structuri UNBR – Baroul Bota, o structură paralelă scoasă ulterior în afara legii. Cu dovada emisă de Baroul Bota, el și-a înființat apoi entitatea fiscală „Cabinet de Avocat Ion-Tudoran Alexandru”. Ministerul de Finanțe – ANAF a aprobat și emis acte de înregistrare fiscală pentru înființarea cabinetului de avocat fără să verifice și să realizeze că, de fapt, Alexandru Ion – Tudoran nu era nicidecum membru al UNBR, ci al unei structuri paralele declarate ilegale prin decizia unor instanțe de judecată, arată sursa citată.
Alexandru Ion – Tudoran s-a înscris apoi în mai 2013 în Baroul Avocaților din Sofia, Bulgaria. La data de 17.09.2013, prin decizia 530, Baroul Bota l-a exclus pe Alexandru Ion-Tudoran. Dar acesta nu a anunțat nicăieri. Un an mai târziu, Tudoran jr s-a înscris în Colegiul Avocaților din Madrid, dar s-a întors să profeseze în România.
În calitate de avocat străin, Tudoran avea obligația legală de a se anunța și de a fi luat în evidențele Uniunii Naționale a Barourilor din România în Secțiunea Avocați Străini. Chiar și în această situație, el nu avea, totuși, dreptul de a își oferi în mod frecvent serviciile pe teritoriul României. Și mai ales nu avea dreptul de a pune concluzii în instanțe. A apărut însă în procese împotriva unor structuri din justiție, respectiv Ministerul Justiției, Curtea de Apel București, Tribunalul București și cu Tribunalul Ilfov.
Judecătorul și-a angajat fiul-presupus avocat spaniol să-i ceară salariile restante în instanță
Judecătorul Corneliu Bogdan Ion -Tudoran și-a angajat fiul- ca avocat străin- să îl reprezinte la Tribunalul Dâmbovița în dosarul 1307/120/2016 – privind litigii de muncă. Alături de alți 24 de colegi, judecătorul și-au cerut drepturi salariale restante. Mai mult, atunci când instanța Tribunalului Dâmbovița a ridicat suspiciuni asupra calității de avocat a lui Alexandru Ion – Tudoran, avocatul spaniol a depus Împuternicirea Avocațială seria C nr 120052 – 0001/2016 emisă la 15.06.2016.
Asupra împuternicirii semnată și de judecătorul Tudoran în calitate de client, există suspiciuni de fals, arată sursa citată.
Presupusul formular ar fi fost atribuit de Ilustre Colegio de Abogados de Madrid. Însă în Tabloul Avocaților – Secțiunea Avocați Străini, Alexandru Ion – Tudoran nu este înscris în România, astfel că nu avea dreptul de a profesa și nu putea pune concluzii.
Sursa imagini: România Liberă
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro